În era vitezei, naşterea durează mai mult decât acum 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii pun lungimea travaliului pe seama anesteziei epidurale şi pe vârsta înaintată a mamelor
Medicii pun lungimea travaliului pe seama anesteziei epidurale şi pe vârsta înaintată a mamelor

Travaliul durează, în medie, cu două ore şi jumătate mai mult astăzi decât în anii '60, arată un studiu amplu realizat de oamenii de ştiinţă americani.

Cercetarea americană a urmărit travaliul a aproximativ 40.000 de femei care au născut în intervalul 1959-1966 şi al 100.000 de femei care au născut între 2002 şi 2008. Specialiştii au observat că naşterea propriu-zisă, mai ales la primul copil, durează mai mult în prezent decât cu 50 de ani în urmă. Este vorba în special de acea parte a travaliului în care au început contracţiile, însă femeia nu trebuie încă să împingă.

Citeşte şi:
Aciditatea excesivă te îmbolnăveşte. Află dacă ai probleme cu pH-ul!

De ce se pun rapid la loc kilogramele pierdute după o cură de slăbire

Motivul: femeile sunt mai „plinuţe"

Una dintre explicaţiile oferite de oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Copilului din Maryland, SUA, este că femeile moderne cântăresc mai mult atât înainte, cât şi după ce au rămas însărcinate. În plus, în prezent, ele nasc la o vârstă în medie cu patru ani mai mare decât acum 50 de ani.
Şi medicamentele antidurere pe care le iau gravidele din ziua de azi influenţează durata travaliului, spune Katherine Laughon, unul dintre cercetători. Astfel, specialiştii au constatat că anestezia epidurală, care se realizează mult mai frecvent în anii 2000 decât în 1960, prelungeşte travaliul cu 40-90 de minute.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite