Seleniul poate crește riscul de diabet de tip 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doza zilnică de seleniu variază în funcție de vârstă și de sex
Doza zilnică de seleniu variază în funcție de vârstă și de sex

Suplimentele alimentare cu seleniu, recomandate pentru creșterea părului și a unghiilor, pot fi dăunătoare pentru persoanele care au un surplus al acestui mineral în organism.

Medicii afirmă că prezența seleniului este extrem de importantă pentru buna funcționare a organismului. Acest mineral crește rezistența în fața bacteriilor și a virusurilor și previne declinul mintal. De asemenea, stimulează fertilitatea masculină şi ne protejează împotriva unor forme de cancer. Cu toate acestea, surplusul de seleniu are efecte adverse importante. Un studiu efectuat de cercetătorii englezi de la Universitatea din Surrey arată că persoanele care au un nivel crescut de seleniu și iau suplimente care conțin acest mineral pentru a-și îmbunătăți aspectul părului și al unghiilor sunt de două ori mai predispuse să dezvolte diabet de tip 2.

Citește și...

Ce indicaţii au suplimentele alimentare

Potrivit profesorului Margaret Rayman, autorul studiului, "aportul de seleniu variază extrem de mult la nivel mondial. Pe când locuitorii din Venezuela, din Canada, din SUA şi din Japonia au un nivel crescut de seleniu, europenii prezintă carențe la acest capitol". Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, confirmă faptul că și românii prezintă carențe de seleniu.
În mod normal, doza zilnică de seleniu variază între 60 și 80 micrograme, în funcție de sex și de vârstă. Surse bogate de seleniu sunt: peștele, carnea roșie, puiul, ficatul și rinichii. Este bine de știut că nucile braziliene sunt cele mai bogate alimente în seleniu, ele conținând peste 1.900 micrograme la o sută de grame.

 Citește și...

Cum poţi preveni căderea părului

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite