Cum poţi preveni căderea părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daca pierzi prea multe fire de păr într-o zi, mergi şi verifică starea tiroidei
Daca pierzi prea multe fire de păr într-o zi, mergi şi verifică starea tiroidei

Ţi se întâmplă să pierzi mai multe fire de păr decât în mod normal (între 50 şi 100 de fire de păr)? Medicii spun că în spatele acestei probleme se pot afla stresul, alimentaţia dezechilibrată şi chiar o afecţiune. Află ce soluţii există!

Renunţă la grăsimi!

Dacă ai o dietă în care predomină pizza, meniurile de la fast-food, shaorma, chebapul, carnea de porc şi de vită, ar fi bine să le scoţi din alimentaţie sau să le consumi foarte rar. Astfel de alimente abundă în grăsimi „rele” care fac ravagii asupra firului de păr. Nutriţioniştii spun că acest tip de grăsimi determină exacerbarea radicalilor liberi din corp, recunoscuţi pentru stricăciunile pe care le produc la nivel celular. Iar celulele firului de păr nu fac excepţie. Pentru că organismul are nevoie de grăsimi, alege-le pe cele sănătoase. De cel puţin trei ori pe săptămână, mănâncă peşte gras, precum ton (conservă), sardine (conservă), somon (numai proaspăt sau congelat), macrou (congelat). Aceşti peşti conţin acizi graşi Omega 3 care dau părului strălucire.

Refă-ţi rezervele de vitamine şi de minerale!

Carenţele vitaminice sunt frecvent incriminate de pierderea podoabei capilare. Căderea părului ori subţierea lui poate ascunde o carenţă de vitamina B, de fier, de seleniu şi de zinc. Prin urmare, cereţi medicului de familie să vă recomande un complex de suplimente alimentare. În paralel, luaţi un amestec de enzime digestive pentru a restabili absorbţia substanţelor nutritive. De asemenea, consumaţi cât mai multe fructe de pădure, verdeţuri, fasole, ouă, deoarece conţin vitamine şi minerale care dau vigoare firului de păr.

Fii atent la tiroidă!

Potrivit medicilor, hipotiroidismul (secreţie insuficientă de hormoni tiroidieni) constituie una dintre cauzele frecvente ale căderii părului. „Lipsa hormonilor tiroidieni este resimţită de întregul organism, acţiunea lor fiind una complexă. Aceştia influenţează funcţionarea tuturor organelor şi ţesuturilor din corp”, explică medicul endocrinolog Delia Niţescu de la Clinica Medicală „Vitan" din Bucureşti. Pentru a afla dacă tiroida este responsabilă de căderea părului, mergi la medicul de familie şi cere o trimitere pentru investigarea acestei glande.

De asemenea, încearcă să-ţi gestionezi stresul cât mai bine, deoarece are un efect devastator asupra sănătăţii firului de păr.

Citeşte şi:
Îţi cade părul? Iată câteva remedii naturale!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite