Chiar şi loviturile uşoare la cap afectează memoria copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traumatismele craniene pot provoca dureri de cap persistente copiilor
Traumatismele craniene pot provoca dureri de cap persistente copiilor

Copiii care se lovesc la cap pot manifesta tulburări de atenţie şi dificultăţi de memorare chiar şi după un an de la incident.

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Ohio a arătat că, în majoritatea cazurilor, traumatismele craniene uşoare ale copiilor determină simptome care dispar după câteva luni. Însă tulburările cognitive de tipul dificultăţii de concentrare, de memorare şi reducerii vitezei de reacţie persistă chiar şi un an în 20% din cazuri.
Cele mai frecvente manifestări după o astfel de lovitură sunt uitarea, problemele de atenţie, durerile de cap şi oboseala persistentă.

Citeşte şi:
Tratament inedit pentru senzaţia de dinţi sensibili

Lucruri surprinzătoare care te lasă fără miros

Care sunt cauzele
Studiul a inclus 186 de copii cu vârste între 8 şi 15 ani, care au suferit lovituri uşoare la cap în timpul unor activităţi sportive, ca urmare a unor căzături ori a unor accidente rutiere. Tulburările cognitive au fost cauzate de faptul că traumatismul a provocat o „izbire" a creierului de cutia craniană (în mod normal, creierul este suspendat în lichid cefalorahidian). În cele mai multe cazuri, investigaţiile imagistice nu au indicat modificări la nivel cerebral.
Cercetări ulterioare trebuie realizate pentru a observa care sunt categoriile de copii cu risc crescut de la manifesta simptome la un an după traumatism şi ce restricţii trebuie impuse acestora.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite