De ce e bine să bei lapte atunci când ţii o cură de slăbire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptele ne-ar putea ajuta să ne menţinem silueta şi, în plus, să trăim mai mult
Laptele ne-ar putea ajuta să ne menţinem silueta şi, în plus, să trăim mai mult

În compoziţia laptelui se găseşte o vitamină care ar fi recomandată pentru menţinerea tonusului muscular, dar şi pentru creşterea speranţei de viaţă, spun specialiştii elveţieni.

Nicotinamida-ribozină, o vitamină din lapte şi, posibil, din bere, ar putea combate epidemia de obezitate, cred oamenii de ştiinţă de la Institutul Tehnologic Federal din Lausanne şi cei de la Colegiul Medical Weill Cornell din New York.
În cadrul unei cercetări pe animale de laborator, specialiştii au observat că şoarecii cu o dietă bogată în grăsimi cărora li s-a administrat vitamina nicotinamidă-ribozină au luat cu 60% mai puţin în greutate decât cei care nu au luat această vitamină. În plus, cei trataţi cu nicotinamidă pe termen lung nu au prezentat nicio predispoziţie la diabet, spre deosebire de ceilalţi. Şoarecii care au beneficiat de vitamină aveau, de asemenea, muşchii mai bine conturaţi.

Citeşte şi:
Roşiile: gustoase, hrănitoare şi cu puţine calorii

Cozile de cireşe, remediu cu beneficii multiple

Acţionează similar resveratrolului din struguri

Potrivit specialiştilor, nicotinamida are un mod de acţiune asupra organismului similar resveratrolului, antioxidantul din struguri şi din vinul roşu. Mai precis, vitamina este „captată" de unele celule corporale şi are rolul de a stimula metabolismul.
Un alt efect benefic al vitaminei din lapte este, potrivit specialiştilor, cel de îmbunătăţire a funcţiilor mitocondriilor, părţi componente ale celulelor cu rol în furnizarea energiei. De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că mitocondriile au un rol esenţial în procesul de îmbătrânire celulară şi speră ca, prin administrarea de nicotinamidă-ribozină, să crească speranţa de viaţă.

5 exerciţii simple pentru detensionare la birou

Realizarea de suplimente, costisitoare

Totuşi, molecula respectivă este atât de mică, încât este foarte dificil de sintetizat şi necesită proceduri extrem de costisitoare pentru a fi extrasă din lapte şi transformată în suplimente alimentare.
„În momentul de faţă, nici măcar nu-i putem măsura concentraţia în lapte. Prin urmare, nu putem spune cât lapte trebuie să bea o persoană pentru a observa efectele benefice ale vitaminei", explică Johnan Auewrx, coordonatorul studiului pe animale de laborator.
În viitorul apropiat, se vor realiza şi teste pe subiecţi umani pentru confirmarea beneficiilor vitaminei nicotinamidă-ribozină.

Lupusul, „bestia" cu care înveţi să convieţuieşti

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite