5 alimente care te vor ajuta să dormi bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de a recurge la somnifere pentru a reuşi să te odihneşti suficient, ar trebui să încerci să faci câteva schimbări în dietă. 

Dacă suferi de insomnii, ar trebui să ai grijă cât şi ce alimente consumi la masa de seară. De exemplu, este foarte posibil să te confrunţi cu probleme de somn dacă ai obiceiul să mănânci mult la masa de seară şi mai ales alimente cu multe calorii, deci care dau.

Ciocolata, ceaiul negru şi cel verde, dar şi alcoolul se numără, de asemenea, printre factorii favorizanţi ai insomniilor. Iar alimentele sărate cresc nivelul tensiunii arteriale şi sporesc starea de agitaţie. Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le mănânci seara dacă nu te odihneşti bine:

1. Laptele. Ca şi celelalte lactate, el conţine triptofan, un aminoacid care ajută la sinteza melatoninei. Aceasta este un hormon care induce somnul şi care este secretat de organismul nostru începând cu apusul soarelui, dar atinge nivelul maxim între orele 22 şi 3 dimineaţa. Triptofanul este şi un precursor al serotoninei, aminoacid esenţial care, printre altele, reglează somnul.

2. Carnea de curcan. Este una dintre cele mai bune surse de triptofan. Carnea de pui conţine şi ea acest aminoacid, dar în cantitate mai mică decât cea de curcan. Totuşi, proteinele în cantitate mare nu sunt recomandate seara, înainte de culcare, aşa încât nu mânca multă carne.

3. Bananele. Pe lângă melatonina şi triptofanul din compoziţie, aceste fructe sunt şi o sursă importantă de magneziu. Mineralul induce relaxarea musculară, lucru necesar atunci când ne confruntăm cu o insomnie.

4. Cireşele. Nutriţioniştii spun că sunt somnifere naturale. Aceste fructe, care vor apărea în curând în pieţe, conţin melatonină şi au avantajul că se digeră uşor, aşa încât pot fi consumate fără probleme seara.

5. Migdalele. 20-25 de migdale conţin o cantitate de calciu echivalentă cu cea dintr-un sfert de ceaşcă de lapte. Acest mineral este un calmant al sistemului nervos. Un alt motiv pentru care ar trebui să mănânci câteva migdale înainte de culcare ar fi acela că au şi ele triptofan în compoziţie.

Citeşte şi:
Ce dietă se recomandă în caz de sindrom de intestin iritabil

Probioticele ne protejează de alergii

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite