Suferiţi de hipertensiune arterială? Ar fi cazul să vă testaţi pentru diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diabeticii care îşi măsoară tensiunea arterială constant reduc cu 50% şansele producerii unui atac de cord
Diabeticii care îşi măsoară tensiunea arterială constant reduc cu 50% şansele producerii unui atac de cord

Tensiunea arterială mărită merge "mână-n mână" cu diabetul. Prezenţa celor două probleme de sănătate la foarte mulţi bolnavi a determinat Centrul Naţional de Prevenirea a Bolilor din Statele Unite ale Americii să ceară tuturor persoanelor care ştiu că suferă de hipertensiune să-şi facă analize medicale pentru depistarea diabetului.

Hipertensiunea şi diabetul sunt două afecţiuni care "se completează" una pe cealaltă. Diagnosticarea şi tratarea simultană creşte semnificativ şansele de a ţine sub control cele două probleme medicale.

Citeşte şi:
Testări oftalmologice gratuite pentru diabetici şi hipertensivi

Testare gratuită a tensiunii şi a indicelui de masă corporală, în 17 oraşe din România

Strânsa legătură dintre hipertensiune şi diabet a fost sesizată şi de Harvard Medical School.

Specialiştii americani informează că diabeticii care îşi măsoară tensiunea arterială constant reduc cu 50% şansele producerii unui atac de cord sau a unei alte afecţiuni cardiovasculare.

Totodată, hipertensivii care şi-au controlat nivelul glicemic din sânge şi au acţionat în vederea stabilizării lui în limite normale au şanse mult mai reduse să-şi piardă vederea şi sensibilitatea la extremităţi sau să dezvolte afecţiuni grave ale rinichilor.


Glucotest - Test utilizat pentru determinarea nivelului glicemiei din sânge

Glucotest - Test utilizat pentru determinarea nivelului glicemiei din sânge

Deşi au cauze diferite, atât evoluţia hipertensiunii, cât şi cea a diabetului sunt influenţate de stilul de viaţă al bolnavului.

Exerciţiile fizice zilnice sunt un mod excepţional de la scădea tensiunea arterială şi de la regla nivelul zahărului din sânge, atrag atenţia specialiştii americani de la Harvard.

În cazul persoanelor cu mai multe kilograme în plus faţă de normal, pierderea în greutate este benefică, la rândul ei, pentru stabilizarea celor două afecţiuni.

O dietă sănătoasă şi adaptată problemelor de sănătate ale pacientului, dar şi renunţarea la fumat sporesc eficienţa tratamentului medicale primit de bolnav.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite