Testări oftalmologice gratuite pentru diabetici şi hipertensivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2011, Centrofarm şi Europe Eye Hospital desfăşoară campania „Veghează la sănătatea ochilor tăi“. În cadrul acestei campanii, persoanele care sunt diagnosticate cu diabet zaharat sau cu hipertensiune arterială beneficiază de examinare oftalmologică gratuită, în farmaciile Centrofarm din oraşele Bucureşti, Braşov, Iaşi, Galaţi, Sibiu şi Tîrgu-Mureş.

Specialiştii oftalmologi de la Europe Eye vor realiza examenul de fund de ochi pentru a-ţi spune dacă ai dezvoltat una dintre complicaţiile de temut ale acestor boli.

Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet, în România, anul trecut, prevalenţa diabetului era de 8,4% în rândul populaţiei cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani. Statisticile la nivel mondial arată că majoritatea persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat decedează din cauza complicaţiilor bolii. Retinopatia este una dintre ele, constând în afectarea vaselor de sânge de la nivelul retinei, pe fondul hiperglicemiei prelungite. „Mai ales atunci când o persoană este diagnosticată cu hipertensiune arterială sau cu diabet zaharat trebuie să-şi facă anual un consult oftalmologic“, a subliniat Benone Cârstocea, Preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie şi medic la Europe Eye Hospital.

Informaţii despre orarul de testare în farmaciile Centrofarm se pot obţine gratuit la numărul 0800-07-03-07. De asemenea, pe baza cardului Centrofarm sau a flyerului campaniei, persoanele interesate pot beneficia la spitalul Europe Eye Hospital de o reducere de 10% la orice tip de consultaţie, de 8% la orice tip de investigaţii, de 5% la orice tip de operaţii şi de 10% la optică medicală.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite