Un tratament pentru cupluri infertile pune fătul în pericol. Află care!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu de amploare efectuat de cercetătorii australieni arată că unul dintre cele mai populare tratamente de fertilizare in vitro prezintă riscuri majore pentru făt.

Este vorba despre metoda ICSI (intracytoplasmic sperm injection), adică o tehnică de fertilizare prin injectarea directă a unui singur spermatozoid în citoplasma ovocitului. Este preferată de cuplurile în care bărbatul are un număr foarte mic de spermatozoizi şi, potrivit cercetătorilor australieni, prezintă un risc crescut de malformaţii ale fătului.
În Marea Britanie, de exemplu, această metodă este cea mai populară, 23.000 de cupluri apelând la ea în fiecare an.

CIteşte şi:
Cât de eficiente sunt împachetările anticelulitice

Diabetul înseamnă mai mult decât renunţarea la dulciuri

Un copil din zece are malformaţii

Profesorul Michael Davies de la Universitatea din Adelaide, coordonatorul studiului sfătuieşte cuplurile infertile să apeleze la clasica fertilizare in vitro care, de altfel, este şi mai ieftină decât ICSI. Cercetarea a constat în monitorizarea a 300.000 de naşteri rezultate în urma ICSI. Iar rezultatele au arătat că un copil din zece avea o malformaţie congenitală, această proporţie fiind de două ori mai mare decât în rândul populaţiei generale. Acelaşi studiu arată că fertilizarea in vitro clasică nu are niciun risc suplimentar faţă de naşterile naturale.
Atunci când se adaugă şi alţi factori de risc, precum vârsta înaintată a mamei, fumatul (în cazul ambilor părinţi) sau anumite probleme de sănătate, riscul de malformaţii în urma fertilizării prin ICSI creşte până la 57%.

Nu subestima astmul! Testează-ţi plămânii!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite