Încă un beneficiu al exerciţiilor fizice: provoacă orgasm femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15% din femei resimt plăcere sexuală în timpul exerciţiilor fizice, în schimb la bărbaţi nu a fost observat acest fenomen
15% din femei resimt plăcere sexuală în timpul exerciţiilor fizice, în schimb la bărbaţi nu a fost observat acest fenomen

Aproximativ 15% din femei au orgasm atunci când fac anumite tipuri de activităţi fizice care nu au nicio legătură cu sexul. Află care sunt aceste exerciţii.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Indiana au observat, în urma unui studiu, că se întâmplă în destul de multe cazuri ca femeile să aibă orgasm la sala de fitness, independent de activitatea sexuală sau de fanteziile erotice. Exerciţiile cu cel mai mare astfel de „risc" sunt cele care solicită muşchii abdominali, potrivit specialiştilor.

Citeşte şi:
O aspirină pe zi chiar previne cancerul!

VIDEO Terapie de ultimă oră pentru copiii cu sindrom Down

Sunt jenate de „eveniment"

Cercetarea a avut loc pe Internet şi, într-un interval de o săptămână, specialiştii americani au descoperit 370 de femei care fie au avut orgasm în timpul exerciţiilor fizice (124 din ele), fie au resimţit doar plăcere sexuală, fără a atinge însă punctul culminant (246 din ele). Multe dintre ele sunt jenate de „eveniment", pentru că le este dificil să-l controleze şi să-l mascheze. Cercetătorii spun că, deocamdată, nu pot oferi o explicaţie ştiinţifică pentru acest fenomen. Mai ales că majoritatea participantelor la studiu au declarat că nici măcar nu se gândeau la sex atunci când au resimţit plăcerea sexuală.
40% din respondente au declarat că au avut orgasm de mai mult de zece ori atunci când făceau exerciţii fizice.

Exerciţiile cele mai „riscante"

Abdomenele - 51,4%
Ridicarea de greutăţi - 26,5%
Yoga - 20%
Mersul pe bicicletă - 15,8%
Alergarea - 13,2%
Mersul/drumeţiile pe munte - 9,6%

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite