Depresia, diagnosticată printr-un test de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În viitor, testele de sânge vor însoți examenul clinic pentru depistarea depresiei
În viitor, testele de sânge vor însoți examenul clinic pentru depistarea depresiei

În curând, depresia va fi depistată în același mod ca și diabetul sau nivelul ridicat de colesterol, printr-un test de sânge, conform rezultatelor unei cercetări recente efectuate de specialiștii americani.

Cercetătorii din cadrul Universității Northwestern, Chicago, au efectuat un studiu în care au inclus 40 de adolescenți, cu vârste între 15 și 19 ani, dintre care 14 sufereau de depresie. În urma analizelor de sânge, cercetătorii au identificat prezența a 11 gene în cazul celor care sufereau de depresie. Ținând cont că niciunul dintre acești markeri nu a fost prezent în cazul subiecților sănătoși, cercetătorii au afirmat că, în viitor, diagnosticarea depresiei se va face cu ajutorul analizei sângelui.

Examenul clinic, necesar în continuare

La ora actuală, depresia este diagnosticată de psihiatri pe fondul unor criterii subiective. Cu toate acestea, specialiștii spun că examenul clinic nu va fi înlocuit de testul de sânge. Folosirea celor două metode îi va ajuta pe specialiști să prescrie un tratament mai bine adaptat nevoilor fiecărui pacient. „Testul nu înlocuiește discuțiile medic-pacient, așa cum nici testul care arată nivelul de glucoză din sânge nu înlocuiește discuția cu un medic endocrinolog. Ideea este să oferim aceleași șanse de diagnosticare ca și pacienților care suferă de diabet, a declarat dr. Eva Redei, autoarea studiului.

Citește și...

În ce mod combat alimentele depresia
Iată la ce boli te predispune grupa de sânge!

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite