Aluniţe suspecte? Acum le poţi testa gratuit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programează-te azi sau mâine, 17 şi 18 mai, pentru o consultaţie dermatologică gratuită la una dintre clinicile Bioderm din Bucureşti. Examinările se realizează în perioada 21-25 mai, cu ocazia Zilelor Protecţiei Solare.

Testările sunt oferite gratuit de Centrul Medical Bioderm, împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay şi se pot efectua în una din cele patru clinici: Str. Mihai Eminescu nr. 42, Şoseaua Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113 şi Str. Vasile Lascăr nr. 42-44. Programările se fac astăzi şi mâine la numărul de telefon 031.9101.

Persoanele care doresc să-şi examineze gratuit aluniţele vor primi de la cei 17 medici ce oferă consultaţii şi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi la protecţia solară.

Campania „Zilele protecţiei solare" se află la a doua ediţie. Anul trecut, au fost testate peste 300 de persoane. Două dintre acestea au primit diagnosticul de melanom raportate şi alte 30 de persoane aveau aluniţe suspecte (nevi displazici). Melanomul este cel mai periculos cancer de piele, pentru că riscul său de metastazare este cel mai ridicat. Vârsta medie de apariţie a lui este de 45-50 de ani şi afectează mai multe femei decât bărbaţi. Expunerea neprotejată la soare este principala cauză de apariţie.

Românii nu se protejează de soare

Un sondaj efectuat în 2011 de Laboratoarele La Roche-Posay România semnalează faptul că 30% din români nu folosesc niciodată creme de protecţie solară. Potrivit aceluiaşi studiu, 31% utilizează asemenea produse doar atunci când merg la plajă. Peste 50% din populaţie nu este conştientă de riscurile expunerii zilnice la razele soarelui, după cum reiese din sondaj.

Citeşte şi:
DOVEDIT Zahărul ne atacă inteligenţa

Nu doar vârstnicii au hipertensiune!

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite