Milioane de copii mor din cauza malnutriţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii cu vârsta până în doi ani sunt cei mai afectaţi de malnutriţie
Copiii cu vârsta până în doi ani sunt cei mai afectaţi de malnutriţie

La nivel mondial, anual, 2,6 milioane de copii suferă de foame, malnutriţia reprezentând o treime din totalul deceselor infantile. Acest lucru înseamnă că unul din patru copii este victimă a nutriţiei insuficiente.

Numărul cazurilor de malnutriţie proteino-calorică ﴾aportul insuficient de proteine şi de factori energetici﴿ a crescut foarte mult şi în ţara noastră. Creşterile se întâlnesc mai ales în mediul rural, unde un copil din trei este lipsit de beneficiile consumului de peşte, de carne, de ouă şi de brânză.

Statisticile Ministerului Sănătăţii arată că în anul 2009 s-au înregistrat 6.360 de cazuri noi de malnutriţie proteino-calorică la copii cu vârste între 0 şi 2 ani, iar în primul trimestru din 2010 au fost semnalate 1.553 de cazuri.

Reactivează tuberculoza

Specialiştii afirmă că aceste cifre sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât, în timp, malnutriţia determină scăderea imunităţii, apariţia unor boli infecţioase, reactivarea tuberculozei, întârziere neurologică, tulburări de memorie, dar şi o slabă adaptabilitate la stres, arată raportul "A life free from hunger", realizat de Salvaţi Copiii.

Conform specialiştilor, alăptarea exclusivă şi suplimentarea alimentaţiei copiilor cu micronutrienţi, cum sunt proteinele, mineralele şi carbohidraţii, reprezintă soluţii pentru combaterea malnutriţiei.

Citeşte şi:
Aproape jumătate din copiii din România nu fac deloc mişcare

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite