Aproape jumătate din copiii din România nu fac deloc mişcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 57% din copii practică activităţi sportive, indiferent că sunt în cadru organizat sau în faţa blocului, semnalează un sondaj.

Procentul copiilor care fac sport în mod regulat şi organizat (într-o sală de sport, într-un club sportiv sau într-un complex sportiv) este de 14%, după cum reiese dintr-un sondaj comandat de Procter&Gamble. Cei mai mulţi dintre ei au vârste sub 15 ani, iar numărul adolescenţilor care practică activităţi sportive scade foarte mult după această vârstă.

Dintre copii care practică un sport, 39% joacă fotbal, 7% gimnastică, 6% volei, 5% atletism, tot 5% sort la şcoală, 3% înot, 2% tenis şi 1% karate.

Copiază obiceiurile părinţilor

Familia şi prietenii apropiaţi ai copiilor joacă un rol foarte important în decizia celor mici de a se implica în activităţi sportive, după cum reiese din acelaşi sondaj. Lipsa de exerciţiu fizic a copiilor din România este în bună măsură justificată, în condiţiile în care majoritatea mamelor din România (82%) şi peste jumătate din taţi (67) nu practică niciun fel de sport.

Campanie pentru mame

Din dorinţa de a creşte interesul copiilor pentru sport, Procter&Gamble, în parteneriat cu Comitetul Olimpic Român a lansat campania „Thank you mom". În cadrul ei vor fi organizate evenimente educaţionale menite să încurajeze mamele să-şi implice copiii în activităţi sportive. Organizatorii campaniei vor promova beneficiile pe care le are sportul pentru sănătate.

Citeşte şi:
Rişti să-ţi pierzi memoria dacă mănânci prea mult!

Trucuri ca să slăbeşti cu cereale integrale

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite