Celulele stem vor pune capăt infertilităţii feminine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă de la Spitalul General Massachusetts din SUA au descoperit că în ovarele tuturor femeilor există celule stem. Cu ajutorul lor se va putea crea o rezervă nelimitată de ovule, astfel încât femeile vor putea aduce pe lume copii chiar şi la vârste înaintate.

Până acum, se credea că fiecare femeie are o rezervă limitată de ovule pe parcursul vieţii, iar atunci când această rezervă este epuizată, se instalează menopauza. Descoperirea cercetătorilor americani ar putea revoluţiona tratamentele de fertilizare. Potrivit specialiştilor, după ce sunt recoltate din ovare, celulele stem vor fi „tratate" în laborator şi vor „genera în mod spontan" ovule care pot fi fertilizate.

Citeşte şi:
Ce ne lasă în pană de energie

Autotransplantul de celule stem cardiace reface inima

Speranţă pentru femeile de carieră

Numărul femeilor care întâmpină probleme atunci când vor să conceapă un copil este tot mai mare, arată statisticile. Specialiştii spun că o cauză importantă este amânarea conceperii până după vârsta de 35 de ani, mai ales în cazul femeilor care fac o prioritate din împlinirea profesională. Potrivit cercetărilor anterioare, rezerva de ovule a femeii scade dramatic după această vârstă.
Descoperirea cercetătorilor americani va face posibilă „programarea" copiilor chiar şi la vârste mai înaintate, astfel că mamele de 60 de ani nu vor mai fi o raritate. Metoda de folosire a celulelor stem din ovare ca metodă de fertilizare va fi disponibilă peste aproximativ cinci ani, estimează specialiştii.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite