Trei ceşti de ceai negru pe zi scad cu 60% riscul de infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care beau cu regularitate ceai negru sunt protejate de problemele cardiovasculare şi de diabet, potrivit unui studiu.

Consumul zilnic de ceai negru are efect protector pentru sistemul cardiovascular, după cum reiese dintr-o amplă analiză a 40 de studii care au urmărit beneficiile acestui tip de ceai. Protecţia se datorează atât antioxidanţilor care se găsesc în concentraţie mare în ceaiul negru, cât şi L-teraninei, un aminoacid ce are proprietatea de a regla tensiunea arterială şi de a inhiba formarea cheagurilor sanvine care duc la infarct sau la accident vascular cerebral. „Analiza noastră a evidenţiat, de asemenea, o legătură între consumul de ceai negru şi un risc mai mic de diabet, dacă se beau între una şi cinci ceşti pe zi", a declarat doctorul Carrie Ruxton, unul dintre autorii studiului, pentru cotidianul britanic „Daily Express".

Protejează şi de Parkinson

Cercetările anterioare au arătat că ceaiul negru are efect protector pentru vasele de sânge, el reducând rigiditatea acestora. Un studiu publicat de Institutul Naţional de Neuroştiinţe din Singapore a evidenţiat un alt beneficiu al acestui tip de ceai: el poate reduce cu nu mai puţin de 71% riscul de a dezvolta boala Parkinson dacă în fiecare lună se beau cel puţin 23 de ceşti de ceai.

Concentraţia de cofeină din ceaiul negru este mai mare decât cea din ceaiul verde, ceea ce îl recomandă ca energizant. De asemenea, el intensifică arderea grăsimilor, fiind recomandat în curele de slăbire.

Citeşte şi:
7 greşeli care duc la balonare

Cum «arată» vaccinul gripal al viitorului

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite