Un condiment folosit la pizza distruge celulele canceroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pizza cu oregano proaspăt este recomandată mai ales bărbaților cu risc crescut de cancer de prostată
Pizza cu oregano proaspăt este recomandată mai ales bărbaților cu risc crescut de cancer de prostată

Are o gamă largă de beneficii pentru sănătate, dar recent, oamenii de știință au descoperit că oregano are și efect anticancer și este recomandat mai ales bărbaților.

Oregano se utilizează din belșug pe pizza și în paste în special în forma uscată. Specialiștii spun însă că cele mai multe beneficii le are în forma proaspătă. Condimentul conține carvacrol, o substanță care a distrus eficient celulele canceroase de la nivelul prostatei, în cadrul unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Long Island din SUA.
Mai exact, celulele tumorale care au intrat în contact cu carvacrolul au trecut aproape instantaneu într-o etapă numită apoptoză, adică în faza de „sinucidere celulară", după cum a explicat medicul Supriya Bavadekar, coordonatoarea studiului.

Citește și:
Cum recunoşti un tânăr depresiv

DOVEDIT Uleiul de avocado încetineşte îmbătrânirea

La fel de bun ca turmericul

„Știm că oregano are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, însă această nouă descoperire, a efectelor anticancer, îl ridică la nivelul turmericului, care este considerat un supercondiment tocmai datorită multiplelor beneficii pentru sănătate", este de părere specialista.
Deocamdată însă, efectul terapeutic a fost dovedit doar în stadiul de testare de laborator, în cazul cancerului de prostată, iar cercetătorii încearcă să descopere căile precise prin care carvacrolul induce sinucerea celulelor tumorale.

Cum ne păcălesc legal etichetele alimentelor

Cancerul de prostată, frecvent

Cancerul de prostată este pe locul al doilea în topul tipurilor de cancer cu cea mai mare rată de mortalitateîn rândul bărbaţilor. O statistică făcută publică de Societatea Oncologică Americană arăta că un bărbat din 36 moare din cauza cancerului de prostată.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite