VIDEO Atenţie, cancerul mamar este mult mai periculos la bărbaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii oncologi le recomandă şi bărbaţilor autopalparea mamară pentru depistarea precoce a eventualilor noduli ce anunţă cancerul de sân. În cazul lor, boala este mai agresivă decât în cazul femeilor.

Deşi mai rar întâlnit în rândul persoanelor de sex masculin, cancerul mamar are o rată de deces mai mare în cazul lor decât în cazul femeilor, atrag atenţia oamenii de ştiinţă din Oakland, California. Studiul american, coordonat de medicul Jon Greif, a arătat că femeile cu această formă de cancer trăiesc în medie cu doi ani mai mult decât bărbaţii.
Potrivit specialiştilor, tumorile bărbaţilor sunt diagnosticate mai târziu (în medie, la 63 de ani, comparativ cu 59 de ani în cazul femeilor), de regulă sunt depistate în stadii avansate (când tumorile sunt foarte mari), când deja au metastazat (s-au împrăştiat în corp).
Societatea Americană de Cancer estimează că un bărbat din 1.000 suferă de cancer mamar, faţă de o femeie din 8. Prin urmare, acest tip de cancer este foarte rar în cazul bărbaţilor (cancerul de prostată, cel mai comun tip de cancer afectează un bărbat din 6).

Citeşte şi:
În viitor, vei putea să bei oricât fără să te îmbeţi

Ardeiul iute „arde" grăsimea de pe abdomen

Cum se manifestă

La bărbaţi, cancerul mamar se manifestă prin apariţia unui nodul sub sau în apropierea unui mamelon. Creşterea exagerată a pieptului şi secreţiile mamelonare pot fi, de asemenea, simptome ale acestei boli şi necesită un consult medical de urgenţă.
Ca şi în cazul femeilor, bărbaţii cu cel mai mare risc de a suferi de cancer mamar sunt cei care au avut în familie astfel de cazuri (rude de sex feminin cu cancer de sân).

Vezi aici în ce situaţii trebuie să consulţi medicul

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite