Strănuţi şi ai ochii roşii? Vezi aici cum să te protejezi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cazul unora, simptomele alergiilor afectează activităţile de zi cu zi
În cazul unora, simptomele alergiilor afectează activităţile de zi cu zi

Află care sunt cele mai eficiente metode care te ajută să scapi de neplăcutele simptome ale alergiilor, care „explodează“ în această perioadă.

Chiar dacă tot mai multe medicamente sunt disponibile în farmacii fără reţetă medicală, totuşi, prima recomandare este să consulţi un medic alergolog dacă eşti alergic. Aceste simptome ar trebui să te trimită la medic: strănuturi repetate, ochi roşii şi înlăcrimaţi, dificultăţi de respiraţie, accentuarea cearcănelor, dar şi sângerări nazale (cauzate de inflamarea sinusurilor, a mucoasei nazale şi a pleoapelor, pe fondul unei activităţi exagerate a sistemului imunitar).
Medicul va prescrie o combinaţie de antihistaminice orale, picături pentru ochi şi spray-uri nazale cu substanţe care blochează efectul histaminei. De asemenea, în unele cazuri, se recomandă corticosteroizi nazali. Atenţie, pastilele antihistaminice trebuie luate noaptea, ca să aibă timp să acţioneze până dimineaţa, când nivelul de alergeni din aer este cel mai crescut!

Citeşte şi:
Trucuri ca să mănânci mai puţin

Încă un beneficiu al exerciţiilor fizice: provoacă orgasm femeilor

Fă-ţi injecţiile!
Dacă ai o formă severă de alergii, poţi scăpa de ea cu ajutorul imunoterapiei - injecţii cu doze reduse ale substanţei la care eşti alergic, pentru a te face imun la ea. Aceasta este singura metodă cunoscută în prezent care poate trata definitiv alergiile.

Elimină factorii alergeni din casă
Cum nu poţi evita contactul cu alergenii de afară, poţi reduce numărul lor doar acţionând asupra celor din casă. Aşadar, specialiştii îţi recomandă să reduci nivelul de umezeală din apartament (care întreţine igrasia, factor ce agravează alergiile) şi să instalezi filtre speciale pentru aparatul de aer condiţionat. Unele dintre acestea au capacitatea de a absorbi şi de a elimina din aer polenul (care pătrunde de afară) şi sporii de mucegai.

O aspirină pe zi chiar previne cancerul!

Ia vitamina D
Unele studii au arătat că persoanele cu alergii de primăvară care iau suplimente cu vitamina D manifestă mai puţine simptome neplăcute. Medicii recomandă 600 UI (unităţi internaţionale) pe zi.

Ai grijă la alimentaţie!
Dieta bogată în vitamina C şi în cele din grupul B are efect benefic asupra alergiilor. Astfel, dacă mănânci frecvent, în această perioadă, citrice, pătrunjel, broccoli, dar şi spanac, linte, pui sau curcan, te vei confrunta cu mai puţine simptome alergice.
În schimb, dacă ai alergie la polen, limitează consumul de morcovi, de migdale şi de alune.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite