Laptele matern protejează bebeluşii de virusul HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virusul nu poate fi transmis bebeluşilor prin alăptare, au descoperit cercetătorii
Virusul nu poate fi transmis bebeluşilor prin alăptare, au descoperit cercetătorii

Anticorpii din laptele matern pot distruge virusul HIV, au observat de curând oamenii de ştiinţă. Ei recomandă mamelor infectate să-şi alăpteze bebeluşii.

În urma unui experiment cu şoareci de laborator infectaţi cu virusul HIV, cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA, au observat că ei nu pot transmite virusul prin alăptarea puilor. Aceştia nu au devenit seropozitivi, deşi au fost expuşi în mod repetat virusului.

„Acest studiu arată abilitatea extraordinară a laptelui matern de a distruge şi de a preveni transmiterea virusului HIV. Niciun copil nu ar trebui să se infecteze pentru că este hrănit la sân. Alăptarea asigură nutrienţii necesari şi protecţia împotriva altor infecţii", a declarat dr. Victor Garcia, coordonatorul studiului.

Concluziile specialiştilor americani sunt surprinzătoare, deoarece până acum, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu recomandau femeilor infectate cu HIV să-şi alăpteze copiii, din cauza riscului de transmitere a maladiei. Aceştia recomandă hrănirea bebeluşului cu lapte praf.Potrivit statisticilor OMS, riscul de infectare a bebeluşului cu virusul prin intermediul alăptării este de 25%.

Şoarecii de laborator folosiţi în experiment au fost modificaţi genetic astfel încât să poată fi contaminaţi cu virusul HIV prin aceleaşi modalităţi precum oamenii.

Citeşte şi:
Atenţie la infecţiile care pot fi luate de la piscină!

Ce operaţii să amâni pentru la toamnă

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite