Nu înlocuiţi apa cu băuturi carbogazoase!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiceiul de a înlocui apa cu băuturi carbogazoase, îndeosebi pe durata verii, afectează funcţionarea întregului organism, iar pe termen lung duce la instalarea unei game variate de afecţiuni.

Potrivit medicilor, băuturile de acest tip conţin o serie de substanţe chimice care pot pune sănătatea în pericol. Una dintre aceste substanţe este benzoatul de sodiu (E 211) care, consumat în cantităţi mari, determină apariţia sindromului de hiperactivitate şi de deficienţă de concentrare (ADHD), iar în timp favorizează apariţia astmului, alergiilor şi eczemelor.

Consumul frecvent de băuturi carbogazoase creşte şi riscul de osteoporoză, deoarece în compoziţia lor se găseşte acid fosforic (E 338) pe care corpul îl elimină împreună cu calciul, principalul constituent al oaselor.

Datele statistice arată că un cuplu din trei are probleme de fertilitate, iar cel mai adesea, băuturile carbogazoase se numără printre factorii incriminaţi, deoarece conţin bisfenil A, o substanţă care atacă sistemul endocrin, acest lucru determinând intrarea prematură la pubertate şi, mai grav, probleme de fertilitate.

De asemenea, aceste băuturi cresc riscul de apariţie a sindromului metabolic care, la rândul său, favorizează apariţia diabetului şi bolilor cardiovasculare. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite