Primul caz de holeră depistat în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epidemia de holeră din Haiti a depăşit graniţele statului din America Centrală. Un prim caz de holeră a fost depistat, marţi, în Republica Dominicană, vecină cu Haiti, iar un alt caz de îmbolnăvire a fost descoperit, miercuri, în Florida, în sud-estul Statelor Unite ale Americii.

Femeia din SUA şi-a vizitat recent familia în Haiti, iar la revenirea în Miami a dezvoltat simptomele bolii, deshidratare şi diaree, fiind diagnosticată de Centrul american de control şi prevenţie a bolilor.

Citeşte şi:
OMS: Epidemia de holeră din Haiti va dura mai mulţi ani

După cinci zile petrecute internată în spital, starea de sănătate a femeii s-a ameliorat. "Se simte bine", a declarat medicul Thomas Torok, specialist în holeră la departamentul pentru sănătate din statul Florida, contactat de cotidianul Miami Herald. "Alte cazuri posibile fac obiectul unei anchete", a declarat el.

Identitatea femeii bolnave nu a fost divulgată, dar Torok a precizat că aceasta avea un loc de muncă ce nu presupune contact cu publicul, limitând riscurile de transmitere a bolii altor persoane. Ea se întorsese din Haiti în urmă cu o săptămână, după ce îşi vizitase familia care locuieşte în valea Artibonit, aflată la originea epidemiei de holeră care a provocat moartea a 1.100 de persoane în Haiti.

240.000 de locuitori din Florida provin din Haiti

"Suntem norocoşi că în statul Florida, şi în general în State, avem o infrastructură bună în ceea ce priveşte apa, canalizarea şi accesul la produsele alimentare", a precizat Rob Hayes, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate din Florida, citat de "The New York Times".

Potrivit Miami Herald, familia acestei femei locuieşte în valea Artibonite, aflată la originea epidemiei de holeră care a provocat moartea a 1.100 de persoane în Haiti.

În Florida, sunt 240.000 de persoane născute în Haiti, care îşi vizitează periodic ţara de origine.

Primul caz de holeră în Republica Dominicană

Un prim caz de holeră a fost depistat, marţi, şi în Republica Dominicană, vecină cu Haiti, unde peste 1.100 de persoane au murit deja din cauza unei epidemii declanşate de această boală, a anunţat ministrul dominican al Sănătăţii publice, Bautista Rojas, la Santo Domingo.

Pacientul este "Wilmont Lowel, în vârstă de 32 de ani, de naţionalitate haitiană, care a fost internat în oraşul Higuey", la 140 de kilometri est de capital, relatează BBC News.

De mai multe săptămâni, Guvernul dominican a impus măsuri severe de control pentru a preveni răspândirea acestei boli, extrem de contagioasă, şi pentru a limita la maxim intrarea haitienilor pe teritoriul său, precum şi schimburile comerciale cu ţara vecină.

Holera ar putea ucide 10.000 de haitieni

Holera ar putea afecta 200.000 de persoane şi provoca moartea a aproximativ 10.000 în Haiti, în decursul următoarelor 6-12 luni, în cazul în care nu va exista o ameliorare a intervenţiei de combatere a epidemiei, a apreciat un medic din cadrul Organizaţiei panamericane de sănătate (PAHO).

"Proiecţiile noastre arată că ar putea exista aproximativ 200.000 de cazuri de îmbolnăvire cu holeră în următoarele şase până la 12 luni", în ţară, a declarat medicul Ciro Ugarte din cadrul PAHO, într-un interviu acordat AFP.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite