OMS: Epidemia de holeră din Haiti va dura mai mulţi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Holeră în Haiti
Holeră în Haiti

Epidemia de holeră care a cuprins Haiti va dura mai mulţi ani înainte de a fi eradicată, a anunţat, luni, un reprezentan al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (OPS), filială regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Totodată, autorităţile sanitare au raportat, ieri, 259 de decese şi peste 3.300 de îmbolnăviri de holeră.

"Din moment ce holera s-a stabilit solid în Haiti, este clar pentru noi că nu va dispărea mai devreme de câţiva ani. Progresiunea rapidă a numărului de cazuri se va reduce, dar vor exista probabil noi cazuri pe viitor, acum că bacteria s-a instalat în mediu", a declarat directorul adjunct al OPS, Jon Andrus.

Citeşte şi:
FOTO Holera face ravagii în Haiti: 253 de morţi şi peste 3.000 de persoane spitalizate

Şi Organizaţia Naţiunilor Unite s-a declarat îngrijorată de criza sanitară naţională, în care zeci de mii de persoane riscă să se îmbolnăvească, transmite AFP.

Până în prezent, epidemia a provocat moartea a 259 de persoane, alte 3.342 fiind spitalizate, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Ministerului Sănătăţii Publice, Gabriel Thimote.

Epidemia de holeră este a doua catastrofă care afectează Haiti de la devastatorul cutremur din ianuarie 2010, când 300.000 de persoane au murit şi alte 1,5 milioane au rămas fără acoperiş deasupra capului. Răspândirea bolii are loc prin apă şi prin hrana infestată, iar simptomele sale specific sunt diaree severă, vărsături şi deshidratare. Decesul poate surveni în numai câteva ore de la contractarea bolii, spitalele haitiene fiind supraaglomerate deja de numărul bolnavilor.

Holera, eradicată în Haiti de peste 100 de ani, şi-a făcut apariţia în mai multe regiuni din nordul insulei, săptămâna trecută, din cauza calităţii necorespunzătoare a apei potabile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite