VIDEO FBI a arestat un suspect în cazul atentatului eşuat la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile americane au arestat o primă persoană în cazul atentatului eşuat de sâmbătă. Suspectul este un bărbat pakistanez naturalizat în Statele Unite. Acesta a fost identificat în urma unei înregistrări video

Bărbatul în vârstă de circa 40 de ani se numeşte Shahzad Faisal. Acesta revenise de curând în Statele Unite.

Acesta, un pakistanez naturalizat în SUA, a fost identificat luni seara pe Aeroportul Internaţional "John F Kennedy" din New York, potrivit AP.

Surse din interiorul poliţiei au precizat că băbatul s-a întors de curând dintr-o excursie în Pakistan şi că în urmă cu trei săptămâni a plătit cu banii jos achiziţionarea unui SUV Nissan Pathfinder, acelaşi tip de maşină utilizat în tentativa de atentat de sâmbătă.

Potrivit aceloraşi surse, maşina a fost înregistrată în statul Connecticut.

Principalele atentate teroriste din SUA, de la 11 septembrie 2001

Suspectul a fost surpins de camerele de supraveghere stradală în timp ce îşi scotea cămaşa şi o arunca în apropierea vehiculului suspect, anunţă AP.

El se strecoară dintr-o străduţă şi, scoţându-şi cămaşa, lasă să se vadă o a doua pe care o purta deja pe dedesubt.  Acesta aruncă o privire spre maşina fumegândă şi părăseşte locul incidentului.

Geniştii, chemaţi de autorităţile americane să inspecteze maşina suspectă, au descoperit circa 45 kg de îngrăşământ azotat, care ar fi putut amplifica efectul detonant al dispozitivului. De asemenea, în maşină au mai fost descoperite trei butelii cu propan, focuri de artificii, două bidoane cu benzină şi două deşteptătoare cu baterii unite printr-un fir electric.

Tentativa de atentat cu maşină capcană a fost dejucata datoritra unui vânzător ambulant care a văzut ieşind fum din autovehicul şi a alertat imediat forţele de ordine.

Citiţi şi:

VIDEO Poliţia din New York a făcut publică înregistrarea cu posibilul autor al atentatului eşuat sâmbătă

VIDEO New Yorkul, salvat de un veteran de război

VIDEO Alertă cu bombă la New York / Primarul oraşului: "Am evitat un incident mortal"

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite