Fost agent CIA: "Războiul Rece s-a dus, acum e Războiul Codurilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost agent CIA a spus că lumea a intrat într-un război al „codurilor informatice" care a luat locul Războiului Rece, iar consecinţe pot fi devastatoare.

"Am avut Războiul Rece, am avut Războiul împotriva terorismului, acum avem Războiul Codurilor", a declarat fostul agent CIA, Cofer Black, care a lucrat timp de 28 de ani pentru Agenţia Centrală de Informaţii a Statelor Unite.

Acest tip de război este cu atât mai complicat cu cât nu ai idee cu cine te lupţi: atacatorii îşi pot masca foarte bine identitatea, spune el.

"Fiecare naţiune va lansa propriile atacuri cibernetice şi grupurile extremiste vor avea în arsenal, pe lângă atacurile fizice, şi metode de atac informatic", a avertizat Cofer Black.

Spaţiul virtual va fi o componentă cheie a oricărui conflict din viitor, fie el purtat cu un stat sau cu un grup terorist", potrivit veteranului CIA.

Cofer Black consideră că ampla operaţiune de spionaj informatic dezvăluită miercuri de compania de securitate informatică McAfee, care a vizat mai mult de 70 de organizaţii şi guverne din întreaga lume, nu reprezintă decât primul semnal al unei campanii de amploare.

Util: parola de 8 caractere, floare la ureche

Potrivit cercetătorilor, numărul minim de caractere pentru parole trebuie să treacă de la 8 la 12. Pentru a demonstra inutilitatea unei parole scurte, cercetătorii americani au cumpărat câteva plăci video pe care le-au programat să facă o serie de calcule simple. Aceştia au avut nevoie de numai 2 ore pentru a sparge o parolă de 8 caractere. Pentru a sparge o parola de 12 caractere, in condiţii similare, ar fi nevoie de 17.134 de ani. Chiar şi un hacker cu sisteme de calcul mai sofisticate poate decripta o parolă de 11 caractere în 180 de ani.

image

Potrivit specialiştilor, parola ta nu ar trebui să conţină cuvinte din dicţionar sau combinaţii logice de litere, în schimb ar trebui să conţină atât majuscule cât şi minuscule, cât şi semne de punctuaţie şi cifre.

Pe aceeaşi temă:

Hackerii atacă FMI

Germania, pregătită pentru războiul cibernetic

Wikileaks: China a comandat atacuri cibernetice asupra Google

Atac cibernetic important asupra celei mai mari firme de apărare din SUA

Comisia Europeană examinează protecţia statelor membre împotriva atacurilor cibernetice

"Prima super-armă cibernetică" a infectat milioane de calculatoare în China

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite