Comisia Europeană examinează protecţia statelor membre împotriva atacurilor cibernetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un raport care face bilanţul progreselor înregistrate în implementarea planului său de acţiune din 2009 la nivelul Uniunii, Comisia Europeană salută eforturile statelor membre pentru protecţia infrastructurilor critice de informaţii împotriva atacurilor cibernetice şi a perturbărilor.

Însă raportul subliniază totodată că este nevoie de noi măsuri în acest sector, în special pentru înfiinţarea, până în 2012, a unei reţele eficiente de echipe de intervenţie în caz de urgenţe informatice (Computer Emergency Response Teams - CERTs). 

Vicepreşedintele Comisiei Europene Neelie Kroes, responsabilă cu Agenda Digitală, a declarat: „Cetăţenii europeni au nevoie şi se aşteaptă să aibă acces la reţele şi servicii online sigure, reziliente şi robuste. În ultimii doi ani am înregistrat progrese însemnate, însă eforturile trebuie intensificate, atât în UE, cât şi la nivel mondial, pentru a face faţă la noi şi noi ameninţțări cibernetice”.

Evenimentele recente au demonstrat că atacurile cibernetice noi şi mai sofisticate din punct de vedere tehnologic pot perturba sau chiar distruge funcţii economice şi societale vitale. Printre exemple se numără atacurile asupra reţelelor Ministerului de Finanţe francez înainte de summitul G20, asupra sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii şi, recent, asupra Serviciului European de Acţiune Externă şi a Comisiei însăşi. 

Pagini Utile
    Textul integral al comunicării privind protecţia infrastructurilor critice de informaţii „Realizări şi etape următoare: către o securitate cibernetică mondială” este disponibil la adresa:
http://ec.europa.eu/information_society/policy/nis/strategy/activities/ciip/index_en.htm
    Pagina de internet a vicepreşedintei Neelie Kroes:
http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/kroes/
    Urmăriţi activitatea comisarului Neelie Kroes pe Twitter: http://twitter.com/NeelieKroesEU
    Pagina de internet dedicată Agendei Digitale:
http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/index_en.htm 
Buletin informative remis de Europe Direct Târgovişte

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite