Vinovatul atentatului eşuat de la New York: "Vom ataca SUA până când vor opri atacurile cu drone"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faisal Shahzad, un american de origine pakistaneză, arestat după atentatul eşuat din Times Square, a pledat vinovat, luni, la toate cele zece acuzaţii.

"Vreau să pledez vinovat de 100 de ori deoarece, cu excepţia cazului în care Statele Unite se retrag din Afganistan şi Irak, noi vom ataca America până când va opri atacurile cu drone din Somalia, Pakistan şi Yemen", a declarat Shahzad, citat de CNN.

Întrebat dacă realizează că, printre victimele sale, s-ar fi putut afla şi copii, acuzatul a spus: "Ei nu văd când dronele omoară copii în Afganistan". De asemenea, Shahzad a declarat că nu crede despre acţiunile sale că reprezintă o crimă. "Nu aş spune că este o crimă. În SUA da, dar mie nu-mi pasă de legile din America", a mai spus el.

FBI: Maşina-capcană descoperită în Times Square era umplută cu benzină, propan şi petarde

Câteva capete de acuzare, printre care se numără şi terorismul, presupun condamnarea la închisoare pe viaţă.

Suspectul în atacul de la New York: Am acţionat singur

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a parcat o maşină în interiorul căreia se afla un dispozitiv exploziv, alături de mai multe canistre cu benzină, în Times Square, unul dintre cele mai frecventate locuri din lume. Fumul care ieşea din maşină a atras atenţia trecătorilor care au alertat autorităţile.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite