VIDEO Va lovi următorul cutremur Statele Unite ale Americii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 700 de oameni au murit iar alte câteva sute au rămas fără adăposturi după cutremurul din Chile
Peste 700 de oameni au murit iar alte câteva sute au rămas fără adăposturi după cutremurul din Chile

Seismul de 8,8 grade care a zguduit Chile sâmbătă şi a trimis temerile apariţiei unui tsunami în Pacific - la aproape şapte săptămâni de la ucigătorul cutremur din Haiti - a determinat naşterea unor suspiciuni privind un "uriaş" cutremur care ar putea lovi Statele Unite ale Americii, scrie presa internaţională.

Unul dintre cele mai puternice seisme care au lovit Statele Unite ale Americii a fost un cutremur cu magnitudinea de 9,0 grade care a lovit costa Pacificului de Nord-Vest în urmă cu mai bine de 300 de ani şi a provocat un val catastrofic de tsunami către Japonia. 

Citiţi şi:

Pagubele estimate în Chile după seism: 30 miliarde de dolari

Chile, pregătit pentru a nu deveni un nou Haiti / De 350 de ori mai puţine victime

VIDEO Chile: Jafuri, incendieri şi restricţii de circulaţie după cutremurul devastator

Dacă un cutremur precum cel din anul 1700 ar avea loc astăzi - şi cu siguranţă s-ar putea întâmpla asta, spun seismologii - regiunea care adăposteşte astăzi mari oraşe şi milioane de oameni ar suferi distrugeri tragice şi pierderile de vieţi ar fi enorme, scrie USA Today.

Nu se pune problema dacă, ci când se va abate o astfel de catastrofă asupra populaţiei Statelor Unite ale Americii, a declarat Marcia McNutt, director în cadrul Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite.

Să ne fie ruşine dacă nu o să fim pregătiţi, a adăugat aceasta.

Oficialii chilieni eu estimat 500.000 de locuinţe distruse sau grav afectate şi 723 de victime ale cutremurului şi valului de tsunami.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite