Pagubele estimate în Chile după seism: 30 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Chile trimit 100.000 kg de mâncare către zonele afectate de seismul care a provocat pagube majore în unele părţi ale statului sâmbătă. Guvernul chilian a primit promisiuni de ajutor, după ce a solicitat, ieri, în mod oficial, ajutorul internaţional.

Pagubele produse în Chile, unul dintre cele mai bogate state din America Latină, au fost estimate, în urma cutremurului devastator, la 30 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă 20 % din PIB-ul statului.

Citiţi şi:

Multe şosele au fost afectate în urma seismului

Uniunea Europeană a declarat că este gata să trimită o misiune pentru a evalua pagubele fundamentale din spitale, şcoli şi alte instituţii. 

Comisia Europeană a aprobat deja un ajutor de urgenţă în valoare de 3 milioane de dolari, Japonia 3 milioane şi China 1 milion de dolari

Cel puţin 723 de persoane au fost confirmate ca fiind decedate până în prezent, în urma cutremurului cu o magnitudine de 8,8 grade pe scara Richter şi a tsunami-ului care a lovit staţiunile şi satele de pe coasta chiliană. 

Mii de trupe au fost mobilizate spre cele mai afectate zone pentru a restabili ordinea şi a opri jafurile şi incidentele apărute, după ce mii de sinistraţi au dat năvală în magazine în căutare de hrană. O persoană şi-a pierdut viaţa în aceste confruntări.

Conception, oraşul chilian cel mai afectat de seismul de sâmbătă, a fost asaltat de supravieţuitorii furioşi care au prădat şi incendiat magazinele într-un haos total.

Şeful statului brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi-a exprimat solidaritatea faţă de victimele cutremurului, în cadrul întâlnirii cu omologul său chilian, Michelle Bachelet, la aeroportului din Santiago. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite