Times Square, evacuată din cauza unui ventilator suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Times Square, din New York, a fost astăzi evacuată din cauza unui pachet suspect care s-a dovedit a fi un ventilator mic şi alb, lăsat nesupravegheat în apropiere de hotelul Mariott Marquis.

Mai multe străzi din cartier au fost evacuate şi închise, iar accesul în imobilele din împrejurimi a fost interzis, însă clădirile nu au fost evacuate.

Citiţi şi:

FBI: Maşina-capcană descoperită în Times Square era umplută cu benzină, propan şi petarde
Suspectul în atacul de la New York: Am acţionat singur

"Reacţionăm la prezenţa unui pachet suspect, luăm toate măsurile de precauţie necesare", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, fără a oferi detalii, potrivit AFP.

Alarma s-a dovedit falsă în cele din urmă, pachetul suspect de lângă hotelul Marriott fiind identificat ca un ventilator mic alb, potrivit canalului de televiziune NBC.

Primarul Michael Bloomberg a afirmat că s-au luat toate măsurile pentru că New Yorkul "rămâne principala ţintă pentru terorişti". "Vom continua să facem tot ceea ce putem pentru a-i proteja pe new yorkezi împotriva atacurilor teroriste. Am construit cea mai sofisticată forţă din lume pentru combaterea terorismului", a afirmat primarul New Yorkului pentru CNN.

Incidentul a avut loc foarte aproape de zona în care un pakistanez a lăsat, sâmbăta trecută, o maşină-capcană. Autorităţile americane l-au arestat luni pe pakistanezul cu cetăţenie americană Faisal Shahzad, în vârstă de 30 de ani, care a afirmat că sâmbătă a acţionat singur.

Automobilul a fost umplut cu butelii cu propan, un îngrăşământ şi benzină, dar nu a explodat. Experţi în explozibili au declarat că sistemul a fost realizat de un amator. Potrivit ABC, dacă ar fi fost ales tipul corect de îngrăşământ, de exemplu nitrat de amoniu, bomba ar fi avut forţa a peste 45 de kilograme de TNT.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite