SUA: Cauţiune de 1 milion de dolari pentru presupusul asasin al unui tânăr de culoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zimmerman a fost acuzat de uciderea unui tânăr din Florida
Zimmerman a fost acuzat de uciderea unui tânăr din Florida

Un judecător din Florida a stabilit joi o cauţiune de 1 milion de dolari pentru George Zimmerman, acuzat că a împuşcat şi ucis un adolescent de culoare neînarmat, transmit AFP, AP şi Reuters, citate de Agerpres.

Zimmerman, care are 28 ani, este acuzat că la 26 februarie l-a împuşcat mortal pe Trayvon Martin, în vârstă de 17 ani, pe când acesta se întorcea acasă, în oraşul Sanford din centrul Floridei. Zimmerman făcea de pază atunci în cartierul său, pe bază de voluntariat.

Acuzatul poate pleca de la închisoarea comitatului Seminole din Sanford în cursul aceleiaşi zile după plata a 10% din cauţiune, potrivit legii, a menţionat avocatul Mark O'Mara.

Acesta a precizat că clientul său dispune de 211.000 dolari, donaţi de persoane care îl susţin.

George Zimmerman a mai beneficiat de eliberare condiţionată în aprilie, dar a fost încarcerat din nou la începutul lunii trecute, pe motiv că a minţit în legătură cu situaţia sa financiară pentru a scădea valoarea cauţiunii.

Zimmerman s-a declarat nevinovat şi susţine că a acţionat în legitimă apărare, dar este judecat pentru omucidere şi riscă pedeapsa cu închisoare pe viaţă.

Moartea lui Martin, care nu era înarmat, a provocat vii emoţii în SUA, mai ales în rândul comunităţii de culoare, iar numeroase voci au denunţat o crimă având ca motivaţie prejudecăţile rasiste.

Citeşte şi:

Şi-a luat mobil şi a primit numărul unui criminal

Congresmen îmbrăcat în hanorac, invitat să părăsească sala Congresului

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite