Jurnalista agresată sexual în Egipt: "Pentru o perioadă foarte lungă, m-au violat cu mâinile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista americană Lara Logan, în vârstă de 39 de ani, a povestit, într-un interviu acordat cotidianului New York Times, momentele prin care a trecut când a fost răpită şi violată în Egipt.

Lara Logan, corespondent CBS, realiza împreună cu echipa sa un reportaj în Piaţa Tahrir despre modul în care sărbătoreau egiptenii demisia preşedintelui, când o mulţime agitată de peste 200 de persoane i-a înconjurat. Jurnalista a fost despărţită de colegii săi, bătută şi violată.

"A fost un moment în care totul a început să meargă prost", îşi aminteşte ea. Colegii egipteni care însoţeau echipa de filmare au auzit bărbaţi vorbind despre dorinţa lor de a o dezbrăca, scrie NYT.

Lara Logan a fost apoi brusc despărţită de colegii ei şi de garda sa de corp de către un grup de bărbaţi, care i-au rupt hainele şi au început s-o atingă şi s-o bată.

"Pentru o perioadă foarte lungă, ei m-au violat cu mâinile", a declarat jurnalista, care estimează că agresiunea a durat aproximativ 40 de minute şi a fost comisă de un grup format din 200-300 de bărbaţi.

"Am crezut că voi avea parte de o moarte prin tortură care va continua la nesfârşit", a mai spus ea.

Lara Logan a fost spitalizată după repatrierea în SUA. Ea şi-a reluat activitatea în cursul acestei luni.

Drama pe care Lara Logan a trăit-o la Cairo a adus în atenţie tăcerea care acoperă violenţele sexuale suferite de femeile jurnalist în timp ce realizează reportaje. ''N-avem decât cuvântul nostru. Rănile fizice se cicatrizează. Nu umbli cu dovezile decât atunci când ai pierdut un picior sau un braţ în Afganistan'', spune ea.

În opinia preşedintelui CBS, Jeff Fager, există "o lege a tăcerii şi este în interesul Larei şi al nostru să o încălcăm".

Lara Logan, născută în Africa de Sud, a devenit una dintre reporteriţele de război cele mai cunoscute ale SUA după ce a acoperit conflictele în Irak şi în Afganistan. Ea este şefa corespondenţilor regionali ai CBS din 2006. Washingtonul a cerut în februarie autorităţilor de la Cairo să lanseze o anchetă privind această agresiune.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite