Jurnalist CBS atacat şi violat în Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ziaristă americană, corespondent al CBS, a fost victima unei brutale agresiuni sexuale, în Piaţa Tahrir din Cairo, după demisia preşedintelui Hosni Mubarak.

Lara Logan, în vârstă de 39 de ani, realiza împreună cu echipa sa un reportaj despre modul în care sărbătoreau egiptenii demisia preşedintelui, când o mulţime agitată de 200 de persoane i-a înconjurat.

Jurnalista a fost despărţită de colegii săi, bătută şi violată, anunţă CBS.

Un grup de femei şi în jur de 20 de soldaţi egipteni au intervenit pentru a o salva pe Lara Logan. Ziarista s-a întors în Statele Unite chiar a doua zi, când a şi fost internată pentru recuperare.

CBS a anunţat că nu va mai comenta evenimentul şi că Logan şi familia ei au solicitat intimitate.

Pe data de 3 februarie, Lara Logan a fost reţinută şi închisă împreună cu echipa sa de poliţia egipteană, pentru interogatoriu.

"Nu am fost atacaţi de oameni nebuni în Tahrir Square. Am fost reţinuţi de către armata egipteană. Am fost arestaţi, reţinuţi şi interogaţi. Am fost legaţi la ochi, încătuşaţi, ameninţaţi cu arma iar şoferul nostru a fost bătut. L-au arestat pe producatorul nostru chiar din faţa hotelului lui, l-au ameninţat cu arma, l-au trântit de pereţi, l-au încătuşat, l-au legat la ochi. Aşa l-au luat în custodie." a declarat Logan, potrivit CNN.

Jurnalista a afirmat că cei care îi interogau îi acuzau că sunt "agenţi israelieni", ţinându-i în "poziţii de stres" toată noaptea.

Lara Logan, născută în Africa de Sud, a devenit una dintre reporteriţele de război cele mai cunoscute ale SUA după ce a acoperit conflictele în Irak şi în Afganistan. Ea este şefa corespondenţilor regionali ai CBS din 2006.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite