George W. Bush: „Preşedintele egiptean m-a influenţat să atac Irakul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al Statelor Unite, George W. Bush, a precizat, în cartea sa, că preşedintele egiptean Hosni Mubarak a informat SUA că Irakul deţine arme de distrugere în masă.

Bush jr. a vorbit şi despre alte persoane care l-au influenţat, printre care laureatul Premiului Nobel, Elie Wiesel, dar şi despre faptul că nu s-au descoperit arme de distrugere în masă în Irak.

Citiţi şi:

Bush se visează autor de bestseller
George W. Bush descrie vizita lui în România, din 2002: "A fost un moment uimitor"

„Preşedintele Hosni Mubarak i-a spus generalului Tommy Franks că Irakul deţine arme biologice, pe care nu vor ezita să le folosească împotriva noastră. Mubarak a refuzat să spună acest lucru în public, pentru a nu incita lumea arabă“, a scris Bush în cartea sa, „Decision Points“.

Bush a precizat, în continuare, că Elie Wiesel a comparat regimul lui Saddam Hussein cu cel al naziştilor şi l-a rugat să ia măsuri. „Bărbatul de 47 de ani a comparat brutalitatea lui Saddam cu genocidul naziştilor. El mi-a spus că am obligaţia morală de a acţiona împotriva răului“, a povestit fostul preşedinte al SUA.

George W. Bush a scris şi despre reacţia pe care a avut-o în momentul în care a realizat că armele de distrugere în masă nu pot fi găsite. „Nimeni nu a fost mai şocat sau mai  nervos decât mine atunci când nu am găsit armele. Întotdeauna când mă gândeam la asta aveam un sentiment de greaţă. De fapt, încă îl am“, a spus Bush.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite