Cele mai bogate odrasle ale oligarhilor ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de copii miliardari din Rusia a crescut cu aproape 50 la sută în ultimele 12 luni, iar averea lor adunată s-a dublat în aceeaşi perioadă, potrivit revistei ruse de afaceri „Finans“, citată de agenţia RIA Novosti.

Iusuf Alekperov, fiul celui mai important acţionar de la compania petrolieră Lukoil, s-a menţinut şi anul acesta pe primul loc în topul celor mai bogaţi moştenitori ai miliardarilor ruşi.

Mai citeşte şi:

VIDEO Cum îşi vând imaginea Putin şi Medvedev
Cum îşi poate schimba Rusia imaginea în lume

Motivul pentru supremaţia lui Iusuf ar fi acela că este singur la părinţi şi unic moştenitor, scrie revista. Potrivit clasamentului celor mai bogaţi oameni din Rusia publicat de „Finans" în februarie, averea tatălui lui Iusuf, preşedintele director general al Lukoil, Vagit Alekperov, se ridică la 10,65 miliarde de dolari.

Locul doi este ocupat de unicul fiu al lui Aleksei Kuzmişev, acţionar majoritar la Alfa Group, unul dintre cele mai mari conglomerate financiar-industriale private din Rusia. Averea sa a fost estimată la 7,1 miliarde de dolari. Locul trei este împărţit de Oleg şi Marina Deripaska, copiii proprietarului şi preşedintelui RusAL Oleg Deripaska, cu 6,9 miliarde de dolari fiecare.

Urmaşi a şase miliardari ruşi nu au mai pătruns anul acesta în acest top, printre aceştia numărându-se şi cei ai lui Roman Abramovici care anul trecut se plasau pe locul doi, imediat după Iusuf Alekperov. Revista „Finans" îşi va publica mâine lista completă a celor mai bogaţi moştenitori din Rusia în 2010.

Averile celor mai bogaţi copii din Rusia au fost calculate prin împărţirea averii estimate a părinţilor lor la numărul de copii legitimi. Jurnaliştii revistei au constatat că averea cumulată a copiilor oligarhilor ruşi s-a dublat faţă de anul trecut, ajungând de la 107 miliarde la circa 250 de miliarde de dolari. De asemenea, numărul moştenitorilor a crescut de la 54 la 86.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite