Condamnat la închisoare pe viaţă, Mailat face recurs la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul românului Nicolae Romulus Mailat, condamnat la închisoare pe viaţă în Italia pentru uciderea Giovannei Reggiani, agresată pe 30 octombrie 2007 la Roma, va face recurs la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Curtea de Casaţie din Italia a prezentat motivaţia condamnării lui Mailat

De altfel, Curtea de Casaţie de la Roma a recunoscut că există “lipsuri evidente” în demersul anchetatorilor care au condus cercetarile în cazul Mailat. Cu toate acestea, instanţa supremă din Italia a precizat că "responsabilitatea lui Mailat în uciderea în formă agravată a Giovannei Reggiani este în afara oricărui dubiu".

"Vom prezenta autorităţilor şi forţelor politice europene un dosar precis în cazul Mailat, elaborat cu metodologia noastră de contrainvestigare, un dosar care demonstrează erori evidente şi incompatibilităţi între anchetă şi concluziile judiciare, urmând să reiterăm ipoteza de nevinovăţie a lui Mailat.

Restabilirea adevărului va presupune şi redeschiderea anchetei în cazul Giovanna Reggiani, obligând autorităţile să îi caute pe adevăraţii asasini
", afirmă, într-un comunicat, copreşedinţii Grupului Everyone, o organizaţie care militează pentru drepturile omului.

Organizaţia amintită susţine că Mailat este victima unei erori judiciare, provocată de prejudecăţi şi abuzuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite