Curtea de Casaţie din Italia a prezentat motivaţia condamnării lui Mailat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Casaţie de la Roma a prezentat, joi, motivaţia sentinţei de condamnare pe viaţă a românului Nicolae Romulus Mailat. În text sunt denunţate "lipsurile evidente ale anchetei."

Curtea de Casaţie afirmă, în respectiva motivaţie, că în anchetă au existat "lipsuri evidente" atât în anchetă dar şi în procedura de stabilire a faptelor, relatează Adevărul Italia. Din acest punct de vedere, organul judecătoresc suprem de la Roma consideră că ”nu li se poate imputa magistraţilor teritoriali nici o lipsă de logică argumentativă" în procesul final.

Ca argumente, Curtea de Casaţie de la Roma vine cu "găsirea aproape imediată a victimei, acuzaţiile martorilor oculari, confirmările oferite de poliţie, găsirea genţii victimei în baraca inculpatului”, argumente care ”susţin obiectiv probatoriul care nu este incompatibil cu versiunea acuzării."

Concluzia Curţii este că ”responsabilitatea lui Mailat în uciderea în formă agravată a Giovannei Reggiani este în afara oricărui dubiu" şi în acelaşi timp denunţă" deficienţele clare din anchetă şi din procedura de stabilire a faptelor".

În toamna lui 2008, Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat la 29 de ani de detenţie pentru omor calificat, tâlhărie şi agresiune sexuală, după moartea Giovannei Reggiani, agresată la 30 octombrie 2007 în cartierul Tor di Quinto din Roma.

Sentinţa se modifică, în iulie 2009, când Curtea de Apel îl condamnă pe Mailat la închisoare pe viaţă.
La 15 aprilie 2010, Curtea de Casaţie din Italia confirmă condamnarea la închisoare pe viaţă a românului Nicolae Romulus Mailat.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite