Italia: Stop împrumuturilor pentru investitorii români la Padova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ghișele casei de credit Artigianfidi din Padova a apărut, de mai puțin de 24 de ore, anunțul că întreprinzătorii imigranţi nu mai primesc credite.

Investitorii străini mai primesc finanțări doar în cazul în care firmele lor sunt înregistrate de cel puțin cinci ani.

Botoşani: Italienii îşi fac parc eolian cu 20 de milioane de euro

Motivul pentru care casa de credit a federaţiei de IMM-uri Confartigianato impune acest criteriu este că peste 40% dintre micii întreprinzători străini care accesează credite nu restituie nici măcar o rată.

126 din cei 296 de imigranți, pentru care consorțiu a furnizat garanție, au dispărut de la o zi la alta. Fără a restitui vreun cent însă, din ceea ce au obținut, scrie cotidianul Corriere del Veneto.

O pagubă de un milion de euro făcută de români și africani

Casa de credit s-a văzut nevoită să acopere costurile pentru bănci. Este vorba de o pagubă de peste un milion de euro, produsă la fondul de capital al Artigianfidi de întreprinzătorii imigranţi, cea mai mare parte dintre ei românii care operează în sectorul construcţiilor edilitare şi nord-africani, axaţi pe fast-food-uri kebab şi pizzerii.

Citește pe adevarul.it care sunt motivele pentru care românii nu mai primesc împrumuturi și ce spun alți reprezentanți ai caselor de credit din Italia despre aceste măsuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite