EXCLUSIV: Parc eolian de 20 de milioane de euro la Cândeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi investitori italieni au prezentat autorităţilor judeţene proiectul pentru producere energiei verzi în judeţ. 30 de hectare de terne au fost cumpărate în localitatea Cândeşti pentru construirea primul parc eolian din judeţ. Prima centrală va fi montată până la sfârşitul acestui an şi se estimează  producerea a 10 mii de kilowaţi  pe oră , adică suficientă energie pentru alimentarea unei localităţi.

Neamţ: Şcolile din Borca vor fi iluminate de vânt

Giuliano Nencini şi partenerul său, Marco Ricci, sunt doi mari investitori din Italia care au dezvoltat o afacere de 200 de milioane de euro în domeniul imobiliar. Italienii sunt cunoscuţi în regiunea Toscana unde au pus pe picioare 18 firme. Construirea sediului direcţiei Finanţelor Publice din localitatea LUCA este, spre exemplu, una din marile lor realizări de pe piaţa imobiliară italiană.

Află în ce mai investesc cei doi italieni:

Exclusiv: La Cucorăni se va construi un Aqua Parc mai mare ca cel de la Mamaia

Acum vor să investească într-o afacere de viitor: energia verde. Cu ajutorul partenerilor de la Botoşani au pus bazele societăţii ENERGEST care va vinde anul viitor energie verde societăţii  E.ON Moldova.

image

Afacerea este estimată la 20 de milioane de euro pentru construirea unui parc eolian la marginea localităţii Cândeşti. Terenul a fost deja cumpărat şi este aştepat planul de urbanism. ,, Vom monta aici 20 de panouri fiecare în valoare de un milion de euro. Calculele arată că fiecare eoliană va produce 10 mii de kilowaţi pe oră. Această energie o vom vinde societăţii E.ON Moldova" a spus Giuliano Nencini, unul dintre investitorii italieni despre care presa italiană scrie că are idei de viitor. ( foto articol)

image

Italienii au purtat ieri primele discuţii cu şefii judeţului care i-au asigurat de tot sprijinul pentru realizarea proiectului,, Îi vom ajuta în tot ce ţine de eliberarea avizelor, a documentaţiei şi a studiilor pentru că este un câştig pentru judeţ o investiţie de asemenea proporţii. O asemenea afacere înseamnă taxe mari adunate la bugetul local Cândeşti dar şi investiţii în infrastructură.  Zilele acestea vor primi certificatul de urbansim" a spus Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Detalii aflaţi vineri din Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite