Primarul Romei: „Problema cu ţiganii nu vine din Franţa ci din România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fluxul major de ţigani proveniţi din România indică ţara noastră ca o ameninţare la siguranţa publică în UE. Expulzarea cu mult tam-tam a ţiganilor din Franţa către ţările de origine inflamează încă discursurile politice.

Cotidianul „La Repubblica" a agitat ieri spiritele pe un subiect deja discutat şi rediscutat în Peninsulă; ţiganii evacuaţi din Franţa. O traducere defectuoasă a unui articol publicat de „Le Figaro" a dus la alarmarea autorităţilor din Roma privitor la o eventuală invazie a ţiganilor expulzaţi din Franţa. Primarul Romei a ţinut chiar să dea explicaţii pe această temă şi a spus că vin mai mulţi ţigani din România decât din Franţa.

Citeşte şi:
Italia intensifică vânătoarea de ţigani

Italienii sunt cu ochii pe ţiganii expulzaţi din Franţa

Le Figaro: Barroso a decretat armistiţiu cu Franţa, în problema romilor

Evacuare cu scandal: Romii scoși din apartamente blochează trotuarul sub ochii polițiștilor comunitari(GALERIE FOTO)

Cotidianul francez a publicat un articol în care remarca preocuparea autorităţilor italiene faţă de creşterea numărului de etnici rromi în Italia.
Fenomenul a fost explicat în articol doar citând surse din Italia, care avertizau despre faptul că la Roma au fost găsite în preajma taberelor de ţigani ambalaje pentru alimente franţuzeşti şi că la frontiera Ventimiglia s-a remarcat o creştere a traficului de maşini din Italia.

Citeşte aici cum au tradus italienii articolul din „Le Figaro" şi câţi ţigani crede Alemanno că poate găzdui la Roma.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite