Evacuare cu scandal: Romii scoși din apartamente blochează trotuarul sub ochii polițiștilor comunitari(GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Ciurar, evacuată dintr-o locuinţă pe care a ocupat-o abuziv, s-a mutat cu mai mulţi minori în stradă. Trotuarul străzii Traian Lalescu este blocat de membrii familiei evacuate, iar trecătorii sunt nevoiţi să-i ocolească, riscându-și viața pe carosabil.

Primăria Reşiţa caută cu disperare, după modelul implementat de Guvern, să suplimenteze bugetul local prin orice mijloace. Astfel, municipalitatea începe să-i strângă cu uşa pe cei care au locuit ani buni în locuinţele statului fără să plătească vreun leu chirie sau alte cheltuieli curente.

După somaţii repetate, reprezentanţii Primăriei Reşiţa au trecut la evacuarea celor care s-au obişnuit să locuiască gratis în buricul târgului. Este şi cazul familiei Ciurar, care s-a văzut cu mobila scoasă în drum.


CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA FAŢA LOCULUI

image

De câteva zile, această familie doarme în mijlocul trotuarului, fără ca cineva să-i tragă la răspundere. Toate bunurile le-au fost încărcate ieri, de angajaţii Primăriei şi transportate la o locaţie din Secu, unde mai locuiesc şi alte familii aflate în situaţii similare. Circul nu a încetat însă, în ciuda faptului că, la faţa locului, s-au aflat şi mai mulţi poliţişti comunitari. „Am locuit aici abuziv, pentru că ne-au băgat cei de la Primărie. Poliţia comunitară ne-a ameninţat cu bătăi şi ne-a lucat lucrurile spunându-ne că le dau foc. Dormim afară ca şi câinii. Vor să ne ducă la Secu. Ce să facem noi acolo?”, striga în gura mare Silvia Ciurar. Violeta, fiica sa, responsabilă cu circul ieftin, lansează alte acuze. “Noi am vrut contract, să putem plăti chirie, dar Dorel Ianoşi (n.r. - şeful Serviciului pentru Administrarea Spaţiilor Construite) ne-a minţit că ne dă locuinţă la Nr.28, tot pe strada asta. Noi ne-am mutat acum în mijlocul trotuarului”, spune femeia.

Nu mai e loc pe trotuar

În timp ce trecătorii se chinuiau să-i ocolească pe membrii familiei Ciurar pătrunzând pe carosabil, printre maşini, poliţiştii comunitari deplasaţi la faţa locului aveau altceva mai bun de făcut. „Nu mai poţi să treci de şatra asta, iar comunitarii stau şi se uită. Nu vedeţi ce mizerie au făcut? Să-i amendeze, să-i ridice de aici”, reclamă Victor Dumitriu, un reşiţean care trece zilnic prin zonă.

Alexandru Ciati, şeful poliţiştilor comunitari, este sigur însă că subordonaţii săi îşi fac meseria ca la carte. „Noi urmărim să nu-şi mai întindă catrafusele pe trotuar, astfel încât, cetăţenii să fie obligaţi să coboare pe carosabil”, a dat asigurări Ciati.

„Familia respectivă locuia fără forme legale şi a fost evacuată, oferindu-i-se un adăpost la Secu”,
Roxana Zvarici, Biroul de Presă al Primăriei Reşiţa

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite