Pomelnice online pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomelnicele sunt citite de preotul Ştefan
Pomelnicele sunt citite de preotul Ştefan

Pe internet a fost lansat recent site-ul unei mici comunităţi ortodoxe româneşti din Italia, care poate fi utilizat de credincioşii din întreaga lume. Motivul este unul simplu şi inedit în acelaşi timp, pomelnicele pot fi trimise online.

Cutia milei din biserici, goală cu lunile

Pe lângă rugăciuni, acatiste şi alte informaţii utile pentru creştinii ortodocşi, site-ul pune la dispoziţia credincioşilor posibilitatea de a trimite pomelnice pentru vii şi pentru morţi.

Potrivit informaţiilor furnizate pe site, pomelnicele trimise online ajung în mâna preotului paroh ca şi cele înmânate personal.

Iniţiativa site-ului aparţine preotului ieromonah Ştefan, parohul comunităţii ortodoxe româneşti din Rignano Flaminio, situat la 35 de kilometri nord de Roma. În prezent, în Italia mai au pagini de internet parohiile din Udine, Teramo, Pordenone, Catania şi Albano Genzano (Roma), dar niciuna nu oferă această opţiune. „Pentru că hramul Parohiei este Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, cel mai potrivit era ca numele site-ului să fie tot al Sfântului Prooroc", se arată într-o notă a creatorilor ­site-ului. Acesta poate fi accesat la adresa www.sfantulilie.com.

O premieră pentru site-urile parohiilor din Italia, pomelnicele online au fost introduse în Peninsulă pe site-ul Episcopiei Italiei, la pagina Paraclisului „Sfântul Panteleimon".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite