Constanţa: Cutia milei din biserici, goală cu lunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumânările sunt din ce în ce mai puţin solicitate de enoriaşi, iar cutia milei nu a mai primit bani de luni de zile.

Din 350 de lei cât are pensia, Tudora Stănuţă (69 de ani) din Constanţa îşi cumpără mai puţine lumânări atunci când merge la biserică. La pomelnic dă bani numai când are, dar nu mai mult de cinci lei. „Vin în fiecare duminică, văd cutia milei, dar nu mai sunt bani şi oamenii nu se mai apropie de ea“, crede credincioasa.

Ocolesc cutia milei

Părintele paroh Radu Horiceanu de la Biserica Sfântul Gheorghe spune că enoriaşul vine în Casa Domnului după dragoste şi putere. „Este o biserică de cartier şi oamenii dau cât pot. Şi înainte de criză, şi după, aceia care au putere financiară ocolesc cutia milei“, spune părintele.

Aurica Niţu, enoriaşul care vinde lumânări la Biserica Sfântul Dumitru şi Sfântul Gheorghe din cartierul constănţean Faleză Nord, se plânge că vinde trei pachete de lumânări duminica. „Nici pentru pomelnic nu mai dau oameii, că nu au de unde. Nici lumânări nu-şi mai cumpără atât de multe. Icoane nu am mai vândut nu mai ştiu de când“, s-a plâns femeia.

Aceeaşi situaţie dramatică este şi la Biserica Adormirea Maicii Domnului din centrul oraşului. „Înainte vindeam 50 de cutii de lumânări duminica la slujbă, acum dacă vindem 35. Enoriaşii îşi iau acum maxim 5 lumânări, înainte cumpărau şi 20. Nici în cutia milei nu mai pun bani. Nu mai adunăm nimic“, s-a plâns enoriaşa.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite