VIDEO Atrocităţile din Siria. Ce crime poate comite un tiran împotriva propriului popor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernarea preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, şi a partidului Baath au scos în stradă populaţia ţării, sătulă de crimele şi de torturile aplicate de forţele de securitate ale statului. De la începutul anului, eu ai cerut înlăturarea de la putere a liderului sirian, precum şi drepturi egale pentru grupurile etnice şi religioase, libertatea de exprimare, de adunare şi a presei. Dar fără succes.

Protestele au început în data de 26 ianuarie şi au escaladat ca violenţă din 15 martie 2011. Peste 2.000 de civili au murit iar 400 de militari şi-au pierdut viaţa în revoltele din mai multe oraşe din ţară. Cele mai grave conflicte au avut loc în capitală, la Damasc, şi în oraşul Hama.

Citeşte şi:
Lumea arabă explodează. La propriu


Organizaţiile internaţionale au făcut apel la încetarea actelor de violenţă împotriva manifestanţilor, dar fără rezultat. Un raport al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, publicat joi, a consemnat că "gravele încălcări ale drepturilor omului" comise împotriva protestarilor din Siria "ar putea fi considerate crime împotriva umanităţii", relatează AFP.

Membrii misiunii ONU au vizionat aproximativ 50 de înregistrări video şi numeroase fotografii "legate de aparente încălcări ale drepturilor omului" obţinute de la surse private sau de la mass-media. Totodată, ONU a decis retragerea din Siria a aproximativ 25 dintre membri ai personalului său internaţional şi zeci de membri ai familiilor lor, din cauza temerilor tot mai mari privind securitatea lor.

image

Nici refugiaţii din alte state, care au fugit de conflictele armate din ţările de origine, nu au găsit linişte în Siria. Peste 5.000 de palestinieni au fugit din tabăra de refugiaţi Raml din Latakia, în urma tirurilor forţelor de securitate siriene, a anunţat luni Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni.

Administraţia americană a anunţat, joi, că interzice importul de petrol şi de produse petroliere din Siria în Statele Unite şi că blochează toate bunurile pe care statul sirian le-ar putea avea pe teritoriile aflate sub jurisdicţia sa. Oficialii american au apreciat că sancţiunile împotriva sectorului petrolier sirian, "sursă de venituri esenţială pentru statul sirian", "vor perturba capacitatea regimului" de a finanţa represiunea.

Pe de altă parte, preşedintele american, Barack Obama, dar şi alţi şefi de stat au cerut retragerea de la putere a liderului sirian (foto), aflat la putere din anul 2000.

image

Rusia a încetat să mai livreze armament Siriei, dar s-a opus plecării de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, cerută de occidentali.

Deşi guvernul sirian a blocat accesul la multe site-uri, pe internet circulă o mulţime de fotografii şi înregistrări video care prezintă atrocităţile ce au loc în ţara din Orientul Mijlociu.

Postările pe internet prezintă copii chiar de 10 şi 13 ani, torturaţi şi ucişi de forţele de securitate ale preşedintelui al-Assad. Tot din vocile celor mici se fac auzite şi poveştile cutremurătoare ale familiilor care şi-au pierdut numeroşi membri în cei 11 ani de "domnie" ai tiranului sirian.

Iată şase din cele mai cutremurătoare filme postate pe internet

ATENŢIE!  IMAGINI ŞOCANTE

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite