Iunie 2010, una dintre cele mai sângeroase luni pentru militarii străini din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iunie a fost una dintre cele mai sângeroase luni pentru militarii străini din trupele NATO în misiune în Afganistan, numărul total al deceselor ajungând, de la începutul lunii până în prezent, la 73, informează AFP.

Moartea celor doi militari români, a unuia britanic şi a încă unui soldat, a cărui naţionalitate nu a fost făcută publică, a crescut numărul deceselor în teatrul de luptă afgan la 73. În consecinţă, iunie 2010 a fost una dintre lunile cu cele mai multe victime din cadrul forţelor internaţionale, de la începutul intervenţiei în Afganistan, demarate la sfârşitul lui anului 2001.

Citeşte şi:
Afganistan: Doi români au murit în timpul unei explozii

Tatăl militarului mort în Afganistan:”A murit, săracul, într-un război care nu e al nostru”

Conform numărului de morţi înregistrat în rândul militarilor străini din cadrul structurilor NATO (ISAF - International Security Assistance Force), pe parcursul a nouă ani de război, august 2009 a fost luna cu cele mai multe victime - 77.

De la începutul acestui an, au fost ucişi 293 de militari străini ai trupelor ISAF, dintre care cel puţin 185 americani, informează AFP potrivit bazei de date furnizate de site-ul icasualties.org.

Insurgenţa talibanilor s-a intensificat în mod considerabil în ultimii trei ani în pofida prezenţei forţelor internaţionale, care vor ajunge la 150.000 de militari până în august, odată cu suplimentarea efectivă a trupelor americane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite