VIDEO Mahmoud Ahmadinejad a acuzat SUA că şi-au "orchestrat" atacurile de la 9/11. 32 de delegaţii au părăsit sala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat în timpul discursului în faţa Adunării Generale a ONU că Statele Unite şi-au orchestrat atacurile de la 11 septembrie 2001. 32 de delegaţii au părăsit imediat sala.

Delegaţia SUA a părăsit imediat plenul Adunării Generale a ONU în semn de protest faţă de afirmaţiile liderului iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a susţinut, în timpul discursului său, că "numite segmente din interiorul guvernului american au orchestrat" atacurile de la 11 septembrie 2001, transmite CNN. Alte 32 de delegaţii, inclusiv cea a României, au părăsit,  la rândul lor, sala odată cu reprezentanţii americani.

Ahmadinejad a afirmat caă atacurile teroriste care s-au soldat cu mii de pierderi de vieţi omeneşti au fost organizate pentru a salva "economia americană aflată în cădere" şi "regimul sionist".

"S-a spus că aproximativ 3.000 de oameni au fost ucişi pe 11 septembrie, pentru care suntem cu toţii foarte trişti. Totusi, până în prezent în Afganistan şi Irak, sute de mii de oameni au fost ucişi, milioane au fost răniţi şi strămutaţi, iar conflictul continuă să se dezvolte", a spus el.

"Majoritatea poporului american, precum şi majoritatea naţiunilor şi politicienilor din lume sunt de acord cu acest punct de vedere", a spus Ahmadinejad.

Acestea nu sunt primele declaraţii controversate ale preşedintelui Iranului. Într-un interviu acordat lui Larry King, acesta a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu este "un asasin versat" care "ar trebui judecat pentru uciderea femeilor si copiilor".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite