Ahmadinejad: Premierul israelian e un criminal experimentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad i-a acordat un interviu celebrului om de televiziune Larry King, în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre soarta americanilor închişi în Iran şi despre programul nuclear al ţării sale. El se află în Statele Unite cu ocazia reuniunii anuale a Adunării Generale a ONU.

Ahmadinejad l-a criticat dur pe Benjamin Netanyahu,spunând despre premierul israelian că este un criminal "experimentat", care "ar trebui să fie judecat pentru uciderea femeilor şi copiilor."

Preşedintele iranian a negat faptul că sancţiunile internaţionale i-au adus greutăţi ţării sale şi a refuzat să-şi angajamentul unei întâlniri cu preşedintele american Barack Obama. El l-a provocat adesea pe liderul de la Casa Albă la o discuţie în faţa presei,  în timpul Adunării Generale a ONU, dar când Larry King l-a întrebat de o eventuală întâlnire, Ahmadinejad nu a oferit un răspuns cert, potrivit CNN.

"Depinde. Cred că ar fi foarte bine să stăm în faţa reprezentanţilor altor state şi mass-mediei pentru a discuta punctele noastre de vedere. Cred că ar fi benefic ca toată lumea să audă ceea ce avem de zis, iar astfel multe probleme s-ar rezolva", a spus el.

Preşedintele iranian a evitat răspunsul la întrebările legate de programul nuclear al Iranului, declarând că Iranul are "niciun interes" în fabricarea bombei nucleare şi că nimeni în afara "regimului sionist şi a autorităţilor americane" nu este preocupat de  intenţiile Iranului.

"Regimul sionist şi guvernul Statelor Unite ar trebui dezarmate. Ameninţarea la adresa lumii vine din partea bombelor deţinute de ele", a menţionat Mahmoud Ahmadinejad, refuzând să-i spună Israelului altfel decât "regimul sionist".

Ahmadinejad şi-a negat, de asemenea, implicarea directă în cazul celor doi turişti americani reţinuţi în Iran pentru mai bine de un an, fără ca aceştia să beneficieze de un proces. 2Există o posibilitate ca ei să fie eliberaţi, dar decizia îi aparţine judecătorului", a comentat el.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite