VIDEO Mii de israelieni protestează, la patru ani de la capturarea soldatului Gilad Shalit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de israelieni au demonstrat vineri, cu ocazia marcării a patru ani de la capturarea soldatului Gilad Shalit de către Hamas, relatează publicaţia israeliană Haaretz.

Aproximativ 600 de persoane au mărşăluit în Nahariyah, în timp ce alţi 250 au protestat în faţa Ministerului Apărării din Tel Aviv.

Citiţi şi: VIDEO Tragedia soldatului israelian Gilad Shalit, într-un video al Hamas

Un convoi de motociclişti a cerut presiuni internaţionale pentru eliberarea lui Shalit, în faţa  ambasadelor membrelor permanente ale Consiliului de Securitate al ONU.

Municipalitatea Haifa organizează o slujbă vineri seară, când oamenii vor lansa 6.000 de baloane, pentru a comemora capturarea soldatului.

O altă demonstraţie ar urma să aibă loc în faţa sediului Crucii Roşii din Israel.

Familia lui Shalit va pleca duminică la Ierusalim, unde va demonstra în faţa reşedinţei premierului Benjamin Netanyahu, începând astfel un demers despre care ea spune că se va încheia numai odată cu revenirea acasă a lui Gilad.

De data aceasta va fi altfel. Am spus că nu vom permite să mai treacă un an fără Gilad. Nu vom pleca acasă fără el, a spus tatăl soldatului.

Human Rights Watch a cerut vineri autorităţilor Hamas din Fâşia Gaza să îi permită lui Shalit să comunice cu familia sa şi să primească vizite de la Crucea Roşie.

Hamas a dat până acum publicităţii doar trei scrisori de la Shalit, o înregistrare audio şi una video. Gruparea cere eliberarea a sute de deţinuţi palestinieni, în schimbul soldatului israelian, iar tentativele de a organiza un schimb de prizonieri - mediate de Egipt şi Germania - au eşuat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite