Benjamin Netanyahu: "Vom continua să construim în Ierusalim"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul israelian Benjamin Netanyahu în cadrul întâlnirii Cabinetului
Premierul israelian Benjamin Netanyahu în cadrul întâlnirii Cabinetului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins luni blocarea construirii de noi locuinţe pentru evreii din Ierusalim, sfidând, astfel, Statele Unite ale Americii, care i-a cerut să renunţe la proiectul privind construcţia de 1.600 de case în estul Ierusalimului, plan ce a cauzat o criză a relaţiilor între ecele două state, transmite Washington Post.

Niciun guvern israelian nu a limitat, în ultimii 40 de ani, construirea de noi locuinţe în cartierele din Ierusalim, a declarat premierul israelian într-un discurs rostit în faţa Parlamentului, referindu-se la cucerirea şi anexarea de către Israel a Ierusalimului de Est în 1967.

Citiţi şi:

VIDEO Relaţiile dintre SUA şi Israel, cele mai proaste din ultimii 35 de ani

Construirea de noi locuinţe va continua la Ierusalim, inclusiv în sectorul cu majoritate arabă anexat, a afirmat luni premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Blocarea pe o durată de zece luni a construirii de noi locuinţe în Iudeea-Samaria (numele biblic al Cisiordaniei) va înceta la data prevăzută, a adăugat premierul, făcând referire la moratoriul parţial şi temporar privind colonizarea evreiască în Cisiordania ocupată anunţat de Israel la sfârşitul lunii noiembrie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite