VIDEO Relaţiile dintre SUA şi Israel, cele mai proaste din ultimii 35 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaţiile diplomatice dintre cele două state, Israel şi Statele Unite ale Americii, arată cea gravă criză din ultimii 35 de ani,  a declarat trimisul israelian la Washington, Michael Oren, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, informează Press TV.

Relaţiile dintre Israel şi Statele Unite se confruntă cu cea ai gravă criză de după 1975, a afirmat ambasadorul israelian la Washington, în faţa celor prezenţi la conferinaţa de presă, luni.

Ministrul israelian pentru Afaceri Externe nu a comentat remarcile lui Oren, potrivit Press TV.

Anul 1975 a fost un an dificial pentru cele două aliate, când Statele Unite au constrâns Israelul la o retragere parţială din Sinaiul egiptean, ocupat atunci de statul evreu.

Afirmaţiile ambasadorului israelian le contrazic pe cele ale premierului Benjamin Netanyahu, care a încercat duminică să minimizeze criza declanşată săptămâna trecută, în timpul unei vizite în Israel a vicepreşedintelui american Joe Biden, privind aprobarea unui nou proiect de colonizare în Ierusalimul de Est.

Anunţul a vizat construirea a 1.600 de locuinţe evreieşti în Ierusalimul de Est, sector în majoritate arab, anexat în 1967, a fost resimţit ca o "umilire" de către Washington.

Decizia a fost percepută ca o piedică în calea eforturilor americane depuse pentru relansarea procesului de pace israeliano-palestinian.

Un convoi american este aşteptat să reia discuţiile pentru pace în Israel, săptămâna aceasta, dicuţii ce au fost suspendate în decembrie 2008.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite